Talha Yiğit Batdal 2000 yılında İstanbul’da doğdu. 5 senedir 2Day Dance Academy’de Emre Öztürk, Selen Öztürk, Şimal Balıkçı ve Sude Özmen’den profesyonel dans eğitimi almaktadır.
Dans dışında çizim ve animasyonla uğraşıyor. Aynı zamanda kendisi bir TikTok influencer’ı. Bu platformda 800K üzeri bir takipçiye sahip. Birden fazla freestyle battle ve yarışmalara katıldı ve katılmaya devam ediyor. Burak Yeter’in ‘See You Again’ müzik klibinde, bir enerji içeceği markası olan Black Bruin reklam filminde, Ciocaa adlı sanatçının ”İstanbul” müzik klibinde yer almıtşır. Aynı zamanda Converse gibi önemli bir marka ile işbirliği yapmıştır.
,Sürekli olarak dans kampları ve workshoplara katılıyor. Mecnun Giasar, Janelle Ginestra, Jake Kodish, Anthony Lee, Zac Millne , Kiel Tutin, Duc Anh Tran, Hollywood, Jade Chynoweth, Kapela, Toby Deedaren, Kirsten Dodgen, Kenzo Alvarez, Les Twins, Atilla Bohm, Daniel Fekete, Laure Cortellemont, Nicole Kirkland, Bouboo Thecrow gibi isimlerden ders almıştır. Talha hala 2Day Dance Academy’de eğitimine devam etmektedir.