HALİL İBRAHİM AYGÜN

Halil İbrahim Aygün, 1997 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 2014 yılında Hiphop kültürüne duyduğu ilgi üzerine dans eğitimi almaya başladı ve dansa olan ilgisini çok yönlü tutmaya özen gösterdi. Yıllar içerisinde Hiphop, Dancehall, Afro, Waacking, Vogue vb. türde eğitimler aldı. İlk sahne tecrübesini yaşadığı 8. Üniversiteler Arası Dans Maratonu yarışmasında ekibiyle birlikte Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 2016 yılında, modern/çağdaş dans ile tanıştı. Alanında profesyonel eğitmenlerden, floorwork, çağdaş dans tekniği, GAGA tekniği, Martha Graham tekniği, SRT(Skinner Releasing Teknik), doğaçlama teknikleri, somatik farkındalık, ses-beden, kontakt doğaçlama ve partnering üzerine eğitimler aldı.

2018 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Modern Dans Anasanat Dalı’nı kazanarak dans eğitimine akademik olarak devam etti. Eğitim süreci devam ederken, bir çok yerli ve yabancı koreograf ile çalışma; Özgür Adam İnanç, Deniz Alp, Ekin Bernay, Eldad Ben Sasson, Henrietta Horn, Ruben Reniers ve Xin Ying eserleriyle sahne alma fırsatı elde etti. “Next Level Hiphop, Hiphop4Life, Street Dance Carnaval, ODTÜ Çağdaş Dans Günleri, Solo Çağdaş Dans Festivali, Uluslararası Altınköprü Çağdaş Dans Yarışması, İstanbul Fringe Festival, PerformLab” gibi ülke çapında düzenlenen bir çok festival, yarışma ve projede katılımcı ve/veya ekip üyesi olarak yer aldı, çeşitli dereceler elde etti.

Koreografi yaratım/üretim alanlarına ilgi duyması yıllar içerisinde kendi eserlerini üretmesine ve sahneye taşımasına alan açtı. Bu sayede, “4.1.1, blur, not quite my
tempo, sightless, paperwork” gibi eserleri üretip, sahneledi. 2022 yılında Modern Dans bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra İKSEV ve Martha Graham DC tarafından düzenlenen projeye katılmaya hak kazandı. İki hafta süren proje boyunca Lloyd Knight ve Xin Ying’den Martha Graham tekniği üzerine eğitimler aldı. Xin Ying’in koreografisi yaptığı “ANIMATO” eserinde yer alarak, Martha
Graham Dance Company ile sahne alma fırsatını elde etti.

Yıllar içerisinde çeşitli projelerde yer aldı. BAK Design(2018) ve Yuyi Wear(2022) için modellik yaptı. Lenovo(2020), İstikbal(2020), TURKCELL Milli Takım(2019), Burger King Euroleague(2018) reklamlarında yer aldı. Ferhat Güneş ve Ammar Adiloğlu’nun koreografisini yatığı, İzmir’in Kurtuluşunun 100. yılı gösterisinde, Ekin Bernay’ın koreografisini yaptığı, “Tiyatro Varsa” eseriyle 24. Afife Tiyatro Ödülleri(2022) açılış gösterisinde yer aldı.

Aktif olarak çeşitli projelerde dansçı, koreograf olarak yer almaya devam etmekte, sokak stilleri ve çağdaş dans eğitmenliği yapmaktadır. Halil İbrahim, yeniliklere açık, farklı disiplinlerle çalışmaya meraklı ve edindiği tecrübeleri paylaşmaya heveslidir. Takma isim olarak “Raven” ı kullanmaktadır.